2017/08/31

Sisustusta vauvan ehdoilla - Keinutuoli pois vauvan tieltä

Niinhän siinä vaan kävi, että meidän pieni otti ja lähti liikkeelle päivän yli 6kk ikäisenä. Alkuun hän liikkui hitaasti ja harkiten, mutta vain pari päivää myöhemmin alkoi vauhti kiihtyä ja voinette kuvitella mitä vauhtia mennään parin viikon harjoitusten jälkeen. Nyt mennään jo konttauksen, karhukävelyn ja ryömimisen sekoituksella kovaa vauhtia.


Jotta koti olisi turvallinen vauvalle, on sisustuksessa tehtävä kompromisseja. En nimittäin halua kuluttaa sanaa "ei" aivan puhki, vain kieltämällä innokasta tutkimusmatkailijaa matkallaan. Koska vietetään pääasiassa aikaa olohuoneessa, sai sieltä väistyä tavarat, jotka tuntuivat liian vaarallisilta vauvan kanssa.
Meidän ihana keinutuoli joutui nyt hetkeksi väistymään meidän huoneeseen, sillä sen keinujalat (mikä niiden oikea nimi on) olivat kovin kiinnostavat ja niitä oli ihana maistella, mutta samalla kädet huitoivat mukana ja pelotti, että se keinuosa napshataa suuhun keinahtaessaan, auts. Oli siis helpompi vain siirtää keinu kiusaamasta ja sen tilalle laitoin vanhan rottinkituolin pojan huoneesta. Rottinki tuoli on jämäkkä ja sen jalkoja voi tutkia aivan rauhassa. Myös olohuoneen toinen pöytä sai väistyä ja se etsiikin vielä hieman paikkaansa, luopua en siitä kuitenkaan tahdo. Meillähän siis on ollut Hayn pöydän kaverina Hem Key pöytä valkosilla jaloilla ja puukannella, mutta kun siinä on kolme jalkaa, on se melko kiikkerä ja se jo kerran ehti kaatua Roopen touhutessa sen lähistöllä. Onneksi oltiin vieressä ja ehdittiin napata kiinni, eikä käynyt kuinkaan, mutta siltä istumalta sai se pöytä lähtöpassit olohuoneesta. Toisaalta moni pitää myös Hayn pöytää kovin vaarallisena, mutta itse olen kokenut sen oikein vankaksi ja se on meillä jo yhden vauva-ajan hienosti palvellut, joten se sai jäädä.


Sen verran ollaan siis sisusteltu kotona, jotenkin vaan ei ole ollut aikaa edes ajatella sisustusta olleenkaan, mutta näin syksyn saapuessa huomaan kaipaavani pientä muutosta kotona. Viikonloppuna kaivoin jo ensimmäiset kynttilät kaapista, ehkä koti saa siis hiljalleen alkaa pukeutua syksyyn. Syksy ja pimeät illat saavat minut selvästi kaipaamaan sisustuksessa runsautta, lämpöä ja uusia sävyjä. Ehtisiköhän sitä tosiaan tällä viikolla hieman sisustelemaan... Mites muilla, elääkö koti vuodenaikojen mukaan? 

2 kommenttia:

  1. Teillä ollaan kyllä nopsasti lähdetty tutkimusmatkailemaan. Meillä vaavi 8 kk ja kohta 2 vko, eikä vielä liiku muuten kuin ympyrää lattialla �� Oman kodin turvatarkastus alkaa silti olemaan ajankohtainen. Kaksikerroksinen kämppä, niin ainakin turvaportit on asennettava. Tykkäisin itsekin sisustaa ja kotia syyskuntoon laitella, mutta miten ihmeessä sitä vauvelin kanssa ehtii? Täytyy siulle nostaa hattua, kun kolmen lapsen kanssa saat silti pidettyä kodin noin ihanana! ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihanasta kommentista <3 Musta tuntuu että meillä aina yksi nurkka kerrallaan pysyy siistinä, haha! Meillä kans pyörittiin alkuun ja tahti vain koveni, sitten yks kaks kaveri päätti et liikkua voi myös eteenpäin. Kirjoittelinkin juuri meidän 7kk kuulumisia! Ihanaa vauva-aikaa sinne ja terveisiä pienelle pyörijälle, kohta saatkin jo juosta pienen perässä!

      Poista

Kommentit piristävät päivää, kiitos <3