Helppo kakku (viimeisen?) kesäpäivän kunniaksi

Eilen paistoi aurinko, lämpötila kohosi 23 asteeseen, lapset viihtyivät ulkona ja tehtiin pihahommia. Ihana kesäpäivä kokosi perheen yhteen, tuntui melkein lomalta. Saatiin myös miehen siskon perhe kylään ja halusin kesäpäivän kunniaksi tarjota jotain ihanaa ja kesäistä, mutta helppoa ja nopeaa ettei se veisi aikaa ulkoilulta. Niinpä muistin tämän helpon kakkuvinkin johon olin törmännyt instagramissa (en vaan kuollakseni muista kenen feedistä).


Kakun pohja on suklaata ja riisimuroja, täytteeksi valikoitui vaniljajäätelöä, kermavaahtoa, mansikoita ja mustikoita. Uskallan suositella, sillä tämä oli todella herkullista! 

Paitsi että kakku oli hyvää, se oli todella helppo tehdä, joten tässäpä tekovaiheet:

1. Sulata suklaalevy mikrossa. (itse tein taloussuklaasta)
2. Kaada sulaneen suklaan joukkoon riisimuroja sen verran, että "taikina" tuntuu jämäkältä. (Kaadoin ihan summassa, sen enempää mittailematta.)
3. Lado seos kahteen osaan leivinpaperilla vuoratulle alustalle ja painele tasaiseksi ympyräksi. 
4. Anna hetken jähmettyä jääkaapissa. 
5. Nosta toinen pohja tarjoilualustalle, täytä mieleisillä täytteillä, nosta toinen pohja päälle ja koristele. 
6. Nauti! 

Ainoa mikä kakussa oli hankalaa, oli kova pohja... Tein pohjan jo aamulla jääkaappiin ja nostin sieltä suoraan täytettäväksi, joten se oli melkoisen kova ja lohkesi leikattaessa vähän mistä sattuu. Suosittelisin siis pientä hetkeä huoneenlämmössä ennen täyttöä ja tarjoilua. Meillä täytteenä oli tosiaan jäätelöä, joten kakku oli syötävä heti. Mutta, pienestä lohkeilusta huolimatta tämä oli niin hyvää, että tätä tehdään varmasti vielä monen monta kertaa! 

Tänään sit sataakin vettä ja ilma on melko harmaa, mutta ei anneta sen lannistaa vaan nautitaan sateen ropinasta. Mä lähden vähä maistamaan työntekoa, sillä muutama innokas tanssija haluaa jo tanssimaan, joten kisaohjelmien teko alkakoon! 

Ihanaa sunnuntaita kaikille! 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vauvan sänky

String system muutti olohuoneeseen

Vauvan hoitotaso (näin alkuun)