4-vee synttärit



Viikko sitten juhlittiin meidän keskimmäisen 4-vuotis synttäreitä, joita hän oli itse suunnitellut pitkään ja öitä laskettiin varmaan heinäkuusta. Meidän 4-vuotias pieni herra on melkoisen menevä tapaus, sellainen hyväntahtoinen hulivili. Hän kiihtyy nollasta sataan sekunnissa, mutta unohtaa kiukun sopivan ajatuksen tullen hetkessä. Omatahto on jotain sellaista, joka koettelee vanhempien hermoja melko usein, mutta päättäväisyys ja huikeat jutut muistuttavat seuraavalla sekunnilla kuinka ihana tyyppi tuo poika oikeasti on. Energiaa riittää ja koko ajan pitää olla tekemistä, ja pelaillessa erilaisia pelejä hän viihtyisi tuntikausia. Muistipelit, lautapelit ja tottakai Playstation ja puhelin vievät helposti mukanaan, ja ollaankin yritetty pelailla mahdollisimman paljon perinteisiä pelejä ja jättää ruudut viikonloppuun, mutta tämä jääköön erilliseksi aiheeksi.


Meidän 4-vuotias on jo niin iso, mutta kuitenkin vielä niin pieni, äitin vauva aina vaan. Tuo meidän hurmuri hurmaa helposti kaikki ihmiset ympärillään, sillä hän ei ujostele vaan tervehtii kaikki tutut ja tuntemattomat ja uskaltaa heittää vitsiksi isommankin yleisön edessä, kun vain saa itse tehdä aloitteen. Kohteliaskin osaa olla ja käyttäytyä esimerkillisesti, mutta välillä iskee kiukku ja minkäs sille mahtaa... Kaveri hän haluaisi olla kaikille ja usein ihmettelee, jos joku lapsi on vaikka hieman ujompi, eikä heti uskalla leikkiin lähteä, kaikkia hän aina kuitenkin varovasti kysyy mukaan. 

Synttärijuhlia suunniteltiin tosiaan yhdessä, ja kun kakkaemoji suunnitelmat saatiin jätettyä taa, innostui Petrus StarWarsista ja halusi väreiksi mustaa ja kultaista! Niinpä tarjoilut katettiin teeman mukaan ja ohjelmanumeroksi järjestin toiveiden mukaan ongintaa ja aarteen etsintää. Tarjolla oli hyydytettyä lohikakkua, pieniä pizzoja, lakka-kinuski-kermakakkua, macaronseja pätkistäytteellä, suklaacupcakeseja ja karkkia. Tuli siis herkuteltua! Juhlien jälkeen sankari oli niin onnellinen ja ollaan koko viikko muisteltiinkin mukavia juhlia. 

(Lohikakun ohjetta tulessa myöhemmin, sillä se on ollut monien juhlien suosikki ja aina joku haluaa sen ohjeen.)




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vauvan sänky

String system muutti olohuoneeseen

Vauvan hoitotaso (näin alkuun)