Onnellisten matto

Tämä postaus on odotellut päivän valoa nyt aivan liian pitkään, mutta nyt vihdoin esittelen teille meidän ihanan maton, jonka on tehnyt Karima. Mistäkö tiedän? No siitä, että matto tuli meille suoraan sen tekijältä ja sen mukana tuli käsinkirjoitetut terveiset tekijältä itseltään. Matto on Sukhimattojen mallistosta ja matto on itseräätälöity Beni Ouarain, eli siihen sai valita koon lisäksi, värin, kuvion ja päätyhapsut tai hapsuttomuuden oman mielen mukaan. Minä päädyin vaaleaan väriin ruskealla kuviolla ja hapsuilla. Matto on lampaankarvaa ja se on aivan ihana jalan alla. Siihen on ihana upottaa varpaat aamulla ja hipsiä kohti kahvinkeitintä. Lasten mielestä siinä on myös ihana istuskella ja lukea vaikka kirjaa, koska se on niin pehmeä ja lämmin. 


Matto ei päässyt vanhassa kodissa jotenkin oikeuksiinsa valkoisen lattian kanssa, mutta nyt se on kuin tehty yhteen meidän lattian kanssa. Ajatus makuuhuoneen sisustukseen lähtikin liikkeelle maton ihanasta värimaailmasta. Jotenkin just nyt iskee luonnonläheiset värit, erilaiset materiaalit ja kodikkuus. Makuuhuoneen sisustus on vielä hieman kesken, haluaisin sinne jonkin penkin ja hylly pitäisi laittaa seinälle ja yöpöydät olisi kiva päivittää ja sängyn päälle haaveilen makramea ja verhot pitäisi ostaa ja... No, hiljalleen hyvä tulee. On täällä sentään jo edistytty, sängynpäätyvaneri sai lamput ja sängylle ostin vähän uusia tyynyjä ja viltin, hyvä tästä tulee. 


Se, että matto on kaunis ja täydellinen jalan alla, sopii meidän uuden kodin lattiaan täydellisesti ja antoi inspiraation makuuhuoneen sisutukseen on aika huippua, ja vielä paremman matosta tekee se, että tiedän että sen takana on nainen joka on saanut työstään palkkaa. Sukhi on nepalia ja se tarkoittaa onnellista, Sukhi on myös yritys joka on perustettu vuonna 2016. Sen tavoite on tehdä onnelliseksi niin maton ostaja kuin maton tekijä. Sukhi mattoja valmistetaan Nepalissa, Intiassa, Turkissa ja Marokossa, matot valmistetaan hyvissä työolosuhteissa ja jokainen työntekijä saa työstään kunnon korvauksen. Itse huomaan yhä enemmän pohtivani sitä mistä tuotteet tulevat ja miten ne on tuotettu, pelkkä tuotelappu kun ei aina kerro ihan kaikkea... Mikään pulmunen en asian suhteen todellakaan ole, mutta oppia ikä kaikki, niinhän sitä sanotaan! Mutta, jos sinuakin kiinnostaa eettisesti tuotetut kauniit matot ja niin Sukhin tarinasta voit käydä lukemassa lisää heidän omilta sivuiltaan, josta löytyy myös suuri valikoima ihania mattoja




Meidän matto on itseasiassa ihastuttanut meillä jo puoli vuotta, sen piti saapua jo paljon sitäkin aikaisemmin mutta pienen seikkailun jälkeen se vihdoin löysi meille perille. Matot eivät Sukhilta toki kenellekään ihan hetkessä tule, sillä jokainen matto on uniikki ja tehty tilauksesta. Kävinpä pitkästä aikaa itsekin juuri vierailemassa tuolla Sukhin sivuilla ja ai että, siellä olisi kyllä monta ihanuutta jotka voisin kotiuttaa meille... 



Kommentit

  1. Onpa mahtavaa nähdä räätälöimäsi matto tositoimissa :) Näitä ei ole vielä montaa tullut vastaan, kiitos kovasti kun esittelit sen.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kommentit piristävät päivää, kiitos <3

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vauvan sänky

String system muutti olohuoneeseen

Vauvan hoitotaso (näin alkuun)