2016/10/12

String system muutti olohuoneeseen


Kun perhe kasvaa vuoden alussa yhdellä, se tarkoittaa yhtä nukkujaa lisää meidän huoneeseen, yhtä pientä sänkyä lisää meidän huoneeseen. Heti kun viivat pamahtivat tikkuun totesin miehelle, että jos tässä loppuun päästään niin string system väistää pinnasängyn tieltä! No, miehen innostus oli "käsin kosketeltava", hän kun niin tykkää muuttaa järjestystä, ja etenkin porailla seiniin reikiä... No, eihän asialla ole kiire ja joululomalla ehtii hyvin, ellei pinnasänky mahdu eri puolelle huonetta. Meillä kun asuu siis yksi "heti nyt" ja yksi "katsellaan rauhassa", niin voinette kuvitella ristiriitaisen fiiliksen tähän asiaan. No, tosiaan toissa viikolla olin yhtenä aamuna ihan yksin ilman tarkempaa suunnitelmaa, ainoa tehtävä päivälle oli siivota koti ennen töihin lähtöä, ja siitä se ajatus sitten lähti.
 Aluksi hieman mittailin ja pohdin, lopulta aloin tyhjentämään hyllyä meidän sängylle, sitten purkamaan osiin ja lopulta kannoin paneeleita olohuoneeseen. Makuuhuoneen seinissä olevia reikiä mittailin suhteessa toisiinsa, kaivoin kaapista vatupassin ja aloin mallailemaan osia seinälle. Visio siitä, miten hylly seinään tulisi oli selvää jo heti siltä sekunnilta kun päätin asiasta, joten nyt piti vain mittailla, merkkailla ja tehdä reiät. Niin, tosiaan tehdä reiät... Meillä ei ole omaa porakonetta, mutta onnekseni asumme puutalossa. (Nyt kun kirjoitan tätä ylös ja näen itseni asian ytimessä, mua vähä naurattaa.) Työkaluina minulla oli siis paketillinen ruuveja, ruuvimeisseli, vatupassi, kynä ja proppuja. Reiät tein siis ihan vain käsin, ruuvasin ruuvin avulla reiän, käytin ohutta meisseliä jolla avasin reiän ja sitten proppu reikään ja tsädää, siinä oli paikka ruuville.


Jo hommaan alettua tiesin, että ihan mikään pikkujuttu hyllyn asennus ei yksin ole, mutta kun jotain päätän, sen teen! Ja voi kuulkaa, tuo hylly on kuin tehty tuohon - vai mitä sanotte? Kyllä oli työn arvoinen siirto tämä. Ainakin näin parin viikon jälkeen jaksan vielä ihailla hyllyä tuossa ja olohuone sai kaipaamani muutosta osakseen, jotain uutta jotenkin sinne kaipasin. Joku kutsui tätä "pesänrakennusvietiksi, joka iskee äitiyslomalla", mietin vain kuinka pahaksi tämä vielä kehkeytyy kun äitiyslomaankin on vielä useampi kuukausi aikaa.
Seuraavat muutokset siis olisi edessä makuuhuoneessa, jossa nyt toistaiseksi majailee stringin tilalla artekin tuoli. Tuoli tosin varmaan huoneeseen jääkin, mutta mihin nurkkaan, sitä vielä mietin... Sen tilalle siis tulee pinnasänky, joka niin tekisi jo mieli laittaa, mutta se nyt saa vielä odottaa...
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit piristävät päivää, kiitos <3