2017/03/01

Tuumasta toimeen ja kuvat vauvasta!

Vauvan ensimmäiset päivät, viikot ja kuukaudet tulee helposti ikuistettua epämääräisin räpsyin puhelimen kameraan ja lopulta niistä sadoista pitää valita muutama mitkä teettää ihan kuviksi asti. Minä rakastan valokuvia ja puhun siis täysin omasta kokemuksestani, ehkä tähän on myös monen helppo samaistua... Raskausaikana haaveilin raskauskuvista, joihin en koskaan lopulta päässyt ja tästä voin syyttää vain ja ainoastaan omaa saamattomuuttani. Muiden raskauskuvia ihaillessa päädyin aina ihailemaan myös vastasyntyneiden vauvojen ihania kuvia ja haaveilin, että meidänkin vauvasta saataisiin tallennettua kuviin jotain yhtä kaunista ja ihanaa.


Yhtäkkiä tajusin vauvamme olevan 3-viikkoa, newborn kuvausaika oli mennyt jo oikeastaan ohi (sitä kun suositellaan kahden ensimmäisen viikon sisään...) ja okei, kuvaaja jolla olisin vauvamme halunnut kuvauttaa asuu liian kaukana, enkä ehkä sen vuoksi ollut asian eteen mitään tehnyt... taas saan syyttää vain itseäni. Viikonloppuna taas istuin sohvalla ja ihastelin tuota meidän pienen pientä ihmettä, tuota 3-viikkoista hurmuria ja päätin, että minä ikuistan nämä hetket niin hyvin kuin osaisin. Olen rehellisesti melko huono kameran kanssa, etenkin kuin pitäisi kuvata ihmisiä, mutta jos ei yritä ei voi onnistuakaan... 

Niinpä minä lauantaina vuorasin sänkyä ja lattiaa valkoisella viltillä, kaivoin kaapista maailman söpöimmät villapöksyt, sängyn alta korin ja vaunuista äitini neuloman viltin ja aloin leikkimään vauvan kanssa valokuvausta. 

Tähän väliin iso hatun nosto kaikille vauvoja kuvaileville, siis kuvattava oli omani ja tuntui että en osaa edes käsitellä häntä ollenkaan... Arvostan teitä ja ihailen entistä enemmän jokaista otostanne! 


No, satoja kuvia ja monta tuntia myöhemmin liitin kameran tietokoneeseen ja alettiin mieheni kanssa selailemaan kuvia, itkua, naurua, epätoivoa ja hei!!! muutama aika ihana kuva, ei täydellinen, mutta riittävä meille! Ja älkää käsittäkö väärin, ei me suinkaan montaa tuntia putkeen kuvailtu, välillä syötiin, nukuttiin ja seurusteltiin, sitten taas jatkettiin. Kuvissa komeilee siis meidän ikioma 3-viikkoa vanha pieni ihme<3 Kuvista on tarkoitus teettää kuvat kummeille ja mummeille ristiäisiin ikään kuin kiitoskorteiksi ja jokunen kuva itselle muistoksi. Ehkä vihdoin saataisiin kauan suunnitelmissa ollut valokuvakollaasi jollekin seinällekin tehtyä... jos samalla teettäisi muutaman muunkin koneen kätköihin unohtuneen kuvan! 


 Onhan hän vain söpö ja olen onnellinen, että edes yritin... 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit piristävät päivää, kiitos <3