2015/09/28

2-vee synttärit

Minun pieni täytti hetki sitten jo 2-vuotta. Hän ei ole enää vauva, vaan leikki-ikäinen lapsi, jolla on kova omatahto ja paljon asiaa. Puhumaan hän on siis oppinut melko hyvin ja asiaa tuntuisi olevan paljon, ihan kaikkea me ei vaan vielä ymmärretä ja sekös se raastaa pienen selostajan hermoja välillä.

Hurmaava pieni mies oli tietenkin ansainnut ikiomat synttärijuhlat ja niitähän juhlittiin viikko sitten. Vieraita meillä ei paljon käynyt, joten se helpotti hieman emännän työtä. Täytekakku leivottiin edellisenä päivänä, täytettiin yöksi jääkappiin ja koristeltiin aamulla, tällä kertaa kakkuna komeili Late Lammas, joka oli muuten pitkään aikaan helpoin toteuttaa. Voin siis suositella! Täytteenä oli mansikkaa, kermaa ja ripaus kinuskia, mustan osan tein sokerimassasta ja turkin kermasta.

Suolaisen puolen hoisin helpoilla minitortilloilla, jotka upposivat hyvin niin lapsille kuin aikuisillekin. Täytteenä oli yrttituorejuustoa, broileria, paprikaa, kurkkua ja salaattia.Muutoin kupposet täyttyivät keksein, lihapullin, nakein ja karkein, helpot napostelut siispä.


En kestä miten aika juokseekaan lasten kanssa niin kovasti, toisaalta tuntuu että tuo pieni tuholainen on asunut meillä aina, toisaalta tuntuu kuin olisimme juuri tulleet sairaalasta. Iltaisin kun nukutan tuota pientä ihmettä hänen pitäen minua tiukasti kädestä kunnes nukahtaa, mietin miten ihminen voikaan rakastaa toista niin kovasti. Muistan raskausaikana ajatelleeni, miten rakkautta voisi riittää tasaverroin kahdelle lapselle, mutta nyt tiedän, vanhemman rakkaus on jotain sellaista, mitä ei pysty kuvailemaan sanoin. Ja kuinka mieltä lämmittääkään tuo veljesten välinen rakkaus, pikkuveli joka odottaa isoveliä ikkunalla koulusta, kysyy "missä veli on" ensimmäinen herättyään ja hoidossa ei muusta puhukaan kuin veljestä. Olen onnekas, siunattu ja kiitollinen juuri noista minun ikiomista pienistä suurista ihmeistä.

Äiti rakastaa teitä pojat <3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit piristävät päivää, kiitos <3