2016/05/10

Ajatuksia sisustamisesta


Tiedättekö sen tunteen kun kuljeskelet kotona ja mietit, että mitä vois muuttaa tai päivittää, mutta et kuitenkaan tiedä mitä ja miten... Mulle on käynyt vähän näin kun on ollut tässä hieman aikaa olla kotosalla. En minä valita, viikonlopun säät ja vapaa-aika olivat enemmän kuin tarpeen ja tulivat juuri sopivaan rakoon. Kiireinen viikko vielä edessä, mutta samalla myös ihan super kiva! Viikonloppuna tanssitaan lasten kisoja ja meidän esikoinen nousee kisalavalle elämänsä ensimmäistä kertaa, mua jännittää. Kaiken huipuksi saan äitini kylään viikonloppuna, ihanaa!


Eilen istuskelin olohuoneen lattialla ja katselin ympärilleni, näkymä ei oikeastaan ollut hassumpi... Lempi kohta kodistani on ehdottomasti meidän olohuoneessa. Sohva, keinutuoli, string-hylly ja
Artekin taulu, sekä Hay:n pöytä ovat kaikki toteutuneita haaveita. Siinä ne ovat kaikki yhdessä minun kodissani. Vaikka elämä ei tosiaankaan pyöri vain tavaroiden ympärillä, eikä onnea voi ostaa, niin uskallan väittää, että toteutuneet haaveet tuovat iloa pitkään, olivatpa ne millaisia hyvänsä. 


Olen myös paljon pohtinut muuttuvia sisustustrendejä, ja sitä miten ne vaikuttavat meihin, keitä sisustaminen kiehtoo. Minä olen tietyssä suhteessa kovin hitaasti syttyvää sorttia, jotkut trendit kummastuttavat, toiset ihastuttavat ja toiset vihastuttavat, joskus kuitenkin käy niin, että se vihastus muuttu ajan kanssa ihastukseksi ja toisin päin. Trendit kiinnostavat minua, tottakai, seuraanhan sisustuslehtiä, blogeja ja instagram-tilejä, mutta miten niihin pitäisi suhtautua. 

Jotkut ihmettelevät meillä "usein" vaihtuvaa ilmettä... no, itse en koe sitä niin, toki koristetyynyt, viltit ja verhot saattaavat vaihtua, asetelemat hyllyissä ja ehkä huonekalujen järjestys. Sisutaminen on prosessi, harrastus, intohimo, se on osa elämää ja elää mukana kaikkessa muussa. Eihän mun vaatekaappikaan näytä samalta kuin 10-vuotta sitten... Trendit uusiutuu ja hiipivät elämääni palasina, toisista innostun enemmän ja osa jää täysin huomaamatta. Tällä hetkellä rakastan sisustuksissa näkyviä viherkasveja, jotka tuovat raikkautta ja kodikkuutta, ihailen myös tummiksi maalattuja seiniä ja kalusteita, pastillinsävyisiä sisustuksia ja kukkakuoseja. Mutta kuitenkaan näistä kotiimme ei löydä kuin ne viherkasvit, ja nekin pienissä määrin. Trendit ovat kuin irtokarkkiosasto, niistä voi valita pussiinsa juuri ne jutut mistä itse tykkää. Joku voi kokea meidän kodin persoonattomaksi, tylsäksi ja värittömäksi, mutta meille se on ripaus rohkeutta, toteutuneita unelmia, pala haaveita ja ennen kaikkea paikka, jossa juuri me viihdymme, jonka haluamme rakentaa juuri meidän näköiseksi, juuri niillä asioilla jotka tuntuvat ja maistuvat hyvältä. Joskus sitä kyllästyy ja joskus rakkaus on ikuista, hiljalleen kodissamme alkaa olla enemmissä määrin tavaroita, joihin olen palavasti rakastunut ja joihin rakkaus säilyy varmasti hamaan tulevaisuuteen. 


Koti<3

ps. Ihana päästä pikkuhiljaa sisustelemaan terassin puolellekin. Paljon on ajatuksia myös pihan suhteen ja voinen luvata, että postaukset siirtyvät ulos hiljalleen sään salliessa. Kesä, me tykättäis jos viihtyisit vähän pidempään... (Täällä oli tänään +7 ja vesisade)

3 kommenttia:

 1. Hyvin kiteytetty :) Tärkeintä on että koti on asukkaille se kaunein, kodikkain ja viihtyisin paikka. Meitä on niin monta erilaista sisustajaa kuin ihmistäkin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, koti pitää olla paikka mihin on ihana tulla ja missä on hyvä olla. Ehkä itsekin sortuu välillä liikaa miettimään "mitä muut ajattelee", pitäisi vaan uskaltaa tehdä asiat juuri niin kuin itsestä tuntuu. Kiitos ihanasta kommentistasi!

   Poista
 2. Hyvin kiteytetty :) Tärkeintä on että koti on asukkaille se kaunein, kodikkain ja viihtyisin paikka. Meitä on niin monta erilaista sisustajaa kuin ihmistäkin <3

  VastaaPoista

Kommentit piristävät päivää, kiitos <3