2016/10/03

Puoliväli ja vähän yli


Raskaus on edennyt puoleen väliin ja yli. Toisaalta tuntuu, että olen ollut raskaana jo iäisyyden, toisaalta taas olen "uskaltanut olla raskaana" vasta pari viikkoa. Tänään oli vuorossa rakenneultra ja se jännitti jotenkin todella paljon. Oikeastaan en edes tiedä mitä jännitin, ehkä vain on niin ihana nähdä tuo pieni myllertäjä omin silmin. Hän on niin kova liikkumaan, että huolet on aika hyvin jääneet taakse, mutta tottakai sitä miettii onko kaikki kohdallaan kehityksen suhteen. Ja rehellisesti voin myös sanoa, että jännitin saadaanko tietää sukupuoli, vaikka se kaikkein vähäpätöisin asia rakenneultrassa onkin! Alkuunhan päätin, etten halua tietää, mutta taisinpa taipua miehen tahtoon, hän kun niin haluaa asiasta kysyä ja toisaalta on sitten helpompi alkaa miettiä nimiäkin - vaikka lopulta senkin päätämme varmasti vasta kun nähdään keneltä hän näyttää.

Voi että, meille ihan oikeasti tulee vauva! Aina välillä herään tähän ajatukseen ja se saa kyyneleet silmiin joka kerta. Viime viikolla sain käsiini myös hieman lisää mammavaatteita, maha nimittäin päätti pompata esiin ihan tosissaan rv 19+2 ja sen jälkeen tätä kumpua on ollut mahdoton peitellä. Tilasin H&M:ltä mustat ja viininpunaiset second skin farkut, sekä kaksi paitaa ja ai että, onhan ne mukavia päällä kun ei ahdista ja purista.


Myös vauvalle tein ensimmäisen vaateostoksen kun törmäsin tähän ihanaan toppahaalariin ja pipoon, nämäkin H&M:ltä. Jotenkin tuo haalari oli vain niin söpö, etten voinut vastustaa sitä. Nyt kun saatiin pientä hajua kumpiko sieltä on tulossa, on helpompi ostella vaatteita tulokkaalle, eli nyt pitäisi osata hillitä itseni.

Tavarahankinnoista ajattelin tehdä ihan oman postauksensa myöhemmin, jotainhan on jo hankittu, mutta paljon on vielä haaveissa ja tarvelistalla tässä vaiheessa.

Tosiaan viikot vierii ja viime viikon lopulla oli neuvolakin, siellä kaikki oli hyvin ja hoitaja totesi sydänääniä kuunnelleessa, että mahassa taitaa olla aika tarmokas kaveri. Maha tosiaan kasvaa ihan silmissä, ja alkaa välillä jo hieman muistutella itsestään, etenkin töissä, mutta valittaa en voi. Kaikki on mennyt hyvin, ruokavaliota hieman löyhäsin ja olen taas syönyt enemmän myös leipää, mutta valitettavasti eilisillan vatsakipu muistutti minua pitämään kiinni tarkoista ruokailuajoista ja miettimään mitä suuhuni laitan. Paino on noussut muutaman kilon normaalipainostani, mutta se ei aiheuta stressiä, uskon (ja hartaasti toivon) että palaudun tästäkin raskaudesta suhteellisen nopeaa, liikunta kuuluu kuitenkin elämään jatkossakin ja tanssi jatkuu heti kun kroppa antaa siihen luvan. Viime päivinä olo on ollutkin jotenkin erityisen keveä ja hyvä, luottavainen ja onnellinen. Oikeastaan tämä isoksi pompahtanut maha on aika ihana, enkä halua enää piilotella sitä yhtään<3


Pieni säikähdys kävi toissa viikolla, kun ilmeisesti sain migreenikohtauksen yhdessä laskevan verensokerin ja liian vähäiseen nesteytyksen kanssa. Toisesta silmästä meni näkö ja puhekyky oli olematon, suklaapatukka ja lääkettä, saunan kautta unille ja säikähdyksellä selvisin. Raskausmyrkytyksen pelko pamahti aika isosti siinä vaiheessa, kun tajusin, että näkö heikkenee... Onnekseni se meni ohi ja kaikki arvot on kohdillaan! Asiasta mainitsin tottakai neuvolassa. Seuraavan neuvolakäynnin sain jo 3vkon päähän ja mikäli kohtaus uusii niin pitää mennä heti ensiapuun, mutta eväät repussa koko ajan niin pitää vain uskoa, että se oli kertaluontoinen juttu. Ultrassakin saan ravata kuukauden välein, kuten edellisessäkin raskaudessa, mutta hyvä se on ottaa varman päälle ja onhan se ihana nähdä kuinka pieni kasvaa. Migreenistä siis olen kärsinyt muutaman kerran elämäni aikana aiemminkin, mutta näkö ei ole ennen mennyt. En kuitenkaan jaksa stressata asiasta, vaan haluan jatkaa raskaudesta nauttimista tästä eteenpäinkin toivoen kaiken menevän hyvin! <3

Arvaattekos kumpaako (ainakin tämän päivän perusteella) odotellaan? ;)2 kommenttia:

  1. En arvaa mutta olisi ihana tietää!! Vitsi miten ihanaa, onnea vielä koko perheelle<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! On tää vaan niin jännää ja ihanaa! <3

      Poista

Kommentit piristävät päivää, kiitos <3