2015/03/10

Uusi sohva ja mattohaaveita

Pistin jokin aika sitten meidän vanhan sohvan tosiaan myyntiin ja sen suosio yllätti mut täysin ja ostajia olisikin ollut jonoksi asti. Iski pieni paniikki. Me olimme ajatelleet, että kokeillaan myydä ja katsellaan siinä rauhakseltaan uusia, no onneksi ostajan kanssa saimme aikataulut hyvin yhteen ja venytimme kauppaa hieman heidän toiveestaan, joka sopi meille siis paremmin kuin hyvin.

Kiertelimme huonekaluliikkeitä ja selasimme nettiä aivan kyllästymiseen asti. Kriteerit olivat selvät, vaalea sohva josta on mahdollisuus irrottaa päälliset (vaikka harvoin konepesua oikeasti suositellaan, mutta ajattelin, että tarvittaessa senkin voi testata). Suosikki oli selkeästi Adean band, mutta jotenkin tässä tilanteessa kun ei tiedetä jäädäänkö asustamaan tähän pidemmäksi aikaa, vai siintääkö edessä mahdollisesti taloprojekti tai löytyykö meille joskus omakotitalo valmiina, tuntui useiden tuhansien eurojen sohva hieman riski hankinnalta. Ikean sivuja olin selannut myös usein, tosin hieman skeptisesti, enkä oikein uskonut, että sieltä kannattaisi meille sohva tilata. Pitkän etsimisen jälkeen ikean karlstad sohva oli jäänyt kummittelemaan mieleeni ja aloin etsiä siitä kokemuksia. Sitä oli haukuttu, sitä oli kehuttu ja siihen oli jopa rakastuttu. Kuitenkin skippasin ajatuksen, eihän noin halpa sohva voi olla hyvä!

No, niinpä taas jatkettiin sohvan etsintää ja löydettiin kaksi aika ihanaa vaihtoehtoa, melkein jo ostettiin toinen niistä, kunnes myyjän kanssa keskusteltuamme tajusin, ettei sohva palvelisi meitä kovinkaan hyvin. Kaunis ja elegantti muotokieli houkutteli, kangas oli kaunis, mutta täysin kiinteä, eli minkäänlaista pesumahdollisuutta ei ollut... Järki astui kuvioihin ja sohva sai jäädä, en halua rajoittaa lasten elämää liikaa, sohva saattaa joskus likaantua. Niinpä palasimme taas kotiin ilman sohvatilausta ja aloimme vielä kerran katsomaan Ikean Karlstad-sohvaa, sen yksinkertainen muotokieli, halpa hinta ja irrotettavat päälliset alkoivat houkuttaa yhä enemmän - päätös oli tehty. Tällä kertaa säästäisimme ison summan rahaa ja saisimme silti kauniin sohvan, jonka kanssa ei tarvitsisi pelätä lasten kanssa. Sohvan joka mahdollisuuksien mukaan kasvaa tilan suurentuessa, vaihtaa väriä kyllästyessä ja löytää varmasti paikan vaikka vierashuoneesta, jos se joutuisi joskus olohuoneesta väistymään. Voihan myös olla, että tällä kertaa saimme halvalla hyvän ja sohva kulkee matkasamme vielä pitkään.


Ikean palvelu myös yllätti minut positiivisesti. Tilasimme sohvan viikko sitten ja otimme sen kotiinkuljetuksella, joka maksoi 69euroa lisää. Tilaamisen yhteydessä tuli ilmoittaa toivomus toimitusajasta, vaihtoehdot olivat 10.3 klo 9-15 tai 15-21, valitsin aikaisemman. Eilen illalla sitten mietin, että pitääkö mun päivystää koko päivä kotona, ettei sohva vain käy kääntymässä ovellamme, mutta mikä iloinen yllätys olikaan kun puhelimeni soi aamulla 8:50 ja sohva tuotiin kotiin asti heti 9 jälkeen! Malttamattomana aloin heti kasailemaan sohvaa (toki se huono puoli Ikean kalusteissa on, että ne pitää itse kasata, toisaalta tykkään kyllä pienestä tekemisestä) ja järjestelmään olohuonetta uusiksi.


Sohva taisi löytää paikkansa ikkunoiden alta ja näinpä siis koko olohuone meni uusiksi. Oliverin huoneesta otin mustavalkoisen maton olohuoneeseen, kun entinen matto paljastui aika likaisen näköiseksi kun roudasin kalusteet sen ympäriltä. Olen jo pitkään haaveillut House Doctorin Block-matosta ja nyt se kyllä istuisi tuohon paremmin kuin hyvin, joten kun säästin sohvahankinnassa niin ehkäpä nyt voisin hankkia sille kaveriksi pitkään haaveilemani maton! Ehkä tästä käydään keskustelua illalla miehen kanssa, pitänee alkaa kohta valmistaa jotain hyvää ruokaa hänelle ;) hah!
Miltäs sohva teidän silmään näyttää ja oletteko samaa mieltä mattoasiasta? <3


4 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää sohva ❤️

  VastaaPoista
 2. Ollaan kanssa miettineet sitä Karlstad sohvaa, mutta laatu mietittyttää. Kaksi viimeisintä sohvaa kestänyt vain noin 4 vuotta (ei ikea) ja kuitenkin hinta on ollut noin 1000 euro. Miten se kestää onko siinä edelleen hyvä istua??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Ollaan (ainakin tähän asti) oltu tosi tyytyväisiä! Sohva on hinnaltaan kuitenkin tosi edullinen ja kuitenkin mukavan napakka istua ja selkä- ja istuintyynyt pysyy tosi hyvin paikallaan! Joten, ainakin näin muutaman kuukauden kokemuksella uskallan tätä suositella :) täytynee vielä lisätä, että ainakin pienten lasten kanssa halpa sohva joka miellyttää silmää oli kuin lottovoitto!

   Poista

Kommentit piristävät päivää, kiitos <3