2015/04/27

Vauhdin huumaa

Ihana kevät on täällä ja talvivaatteet sai pakkailla odottamaan ensi talvea, samalla kuin lumet sulivat ja paljastivat nukkuvan luonnon altaan. Tänään kuljeskelin hymyillen nukuttaen Petrusta unille ja katsellessani metsässä lenteleviä lintuja, ne näyttivät jotenkin niin onnellisilta pyrähdellessään puun oksalta toiselle pienen hippaleikin tahdissa. Luonto heräilee hiljalleen ja näin ensimmäiset vihreät silmutkin tänään, kesä on jo ihan nurkan takana.

Kevät on ihana myös siksi, kun saa kaivaa potkulaudat, pyörät, rullaluistimet ja skeittilaudat esille ja pääsee huristelemaan pitkin katuja. Minun pyöräni on odottanut melkein kaksi vuotta uutta rengasta ja tänään vihdoin sen siihen sain ja olihan se heti pakko päästä hieman ajelemaan. Vuorossa oli siis myös Petruksen elämän ensimmäinen pyöräretki ison pyörän kyydissä. Jätkä istui niin tyytyväisenä kyydissä laulellen omalla kielellään koko matkan ja taputellen aina välillä minua selkään, eikä leikkipuistostakaan tarvinnut lähteä kiukun kanssa pois, kun pääsi taas pyörän kyytiin. Huippua!

Maanantaina ostettiin Petrukselle myös ihan ikioma pyörä, isoveljen vanhan kolmipyörän rinnalle. Yksi vuotta ja seitsemän kuukautta ja alla potkupyörä, ajatus tuntui aluksi hieman hullulta... Mutta kun Petrus erehtyi pääsemään kyseiseen kapistukseen eräällä kauppareissulla käsiksi, oli mun aivan pakko ostaa se! Meillä yksi potkupyörä jo on, mutta sen runko on niin iso, ettei sillä olisi vielä pariin vuoteen käyttöä, joten se palvelee tällä hetkellä mummolassa. Eilen sitten käytiin korkkaamassa uudella pyörällä myös kotipihan kadut ja olihan se lystiä, vauhti ei vielä päätä huimannut, mutta hiljaa hyvä tulee ja kertaakaan ei kaaduttu!


Oliverille potkupyörä ostettiin melko myöhään (5-vuotis lahjaksi), mutta kaksi viikkoa potkuttelun jälkeen hän oppi jo ajamaan ilman apurenkaita. Ihan siis mainio keksintö! Suosittelen kyllä kyseistä kapistusta ihan kaikille!! Sillä kun oppii potkuttelemaan ja tasapainoilemaan alamäet alas, niin apurenkaat saa unohtaa. Lenkitkin taittuu sillä kivasti ja se on helppo napata matkaan vaikka kesälomareissulle.

Pyöräilykausi on siis avattu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit piristävät päivää, kiitos <3