2015/06/14

Terkkuja terassilta

Tervehdys vaan kaikille kahvikupin ääreltä terassilta. Olemme viettäneet pitkästä aikaa vapaata viikonloppua koko perheen voimin ja nautittu yhteisestä ajasta. Nyt mies lähti pyörähtämään golfkentän laidalla ja minä jäin nauttimaan kupposen kahvia terassille jota aurinko ihanasti lämmittää. Kesän helteet eivät ole vielä tänne asti yltäneet, eivätkä sääennusteen mukaan vielä ole matkallakaan, mutta suojaisa terassi ja auringon paiste huijaavat minua jo ihan kesäfiilikseen.

Eilen illalla saatiin myös hieman laitettua pihaa ja terassia. Piha vaatii vielä paljon työtä, ja terassi pitäisi petsata (vaikka pidän tästä laudoituksen kuluneesta pinnasta tosi paljon...). Muutamalla pienellä jutulla ja muutamalla kymmenellä eurolla saatiin pihan ilme jo paljon kivemmaksi. Ehkä tästä on seuraavan hyvä jatkaa, jos asuntokauppoihin joku päivä edetään, tai sitten toteutan muutaman haaveen vielä kesän aikana tälle pihalle, jos tähän jumitaan. Aika näyttää. 
Sohvakalustosta isompi sohva ja tuoli, sekä saaristolaisarkku saivat edelleen pysyä terassilla, 
pienempi sohva palvelee parvekkeella (jossa muuten pääsee heti aamusta hellelukemiin jos aurinko vähänkään paistaa). 

Puolet terassista on huudellut tyhjyyttään, ja eilen kannoinkin parvekkeelta ikean valkoiset löhötuolit täyttämään terassin toista puolta, johon muuten paistaa aurinko ihanasti iltapäivästä! Löhötuoleilla auringonottokin onnistuu kivasti. Terassin reunalle istutin muutaman tuijan ja niiden juurelle leviteltiin punaista katetta, joka valittiin talon värin mukaan. Varastosta kaivoin vielä aurinkokennolla toimivat valaisimet tuijien väliin, pienellä vaivalla siistiksi. Ennen tuossa tuijien paikalla kasvoi mansikkaa ja perunaa, mutta silmää se ei oikein miellyttänyt, joten kasvimaa sai väistyä. Haaveilen istutuslaatikoista ja yrittihyllystä. Viime kesäiset mansikat olivat alkaneet kasvaa niin upeasti, että niitä en raskinut ihan vain roskiin heittää, vaan ne siirrettiin kokeilumielessä jämälaudoista tehtyyn kukkapenkkiin terassin sivulle. Mikäli mansikat eivät siinä menesty niin vaihdan sitten jotain kukkia siihen. Terassin reunalle laitoin vielä kaksi isoa ruukkua ja niihin muutaman orvokin kumpaiseenkin. Kauppa jossa ehdittiin eilen pyörähtää ei tarjonnut tajuntaa räjäyttävää valikoimaa, mutta vihreidenpeukaloiden syyhytessä jotain oli saatava. Oikeastaan olen aika tyytyväinen pihan ja terassin ilmeeseen jo nyt, tästä on hyvä jatkaa... 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit piristävät päivää, kiitos <3