2015/08/02

Kesäpäivä Escurialissa

Torstai aamuna aurinko kurkisti ihanasti ikkunasta ja heräilimme koko perhe hymyssä suin. Kesäisen päivän kunniaksi päätimme vihdoin lähteä viettämään päivää Escurial kukka- ja eläinpuistoon, sinne menosta oli puhuttu jo pitkään. 

Tämä ihanin kukkaistutuksin somistettu eläinpuisto sijaitsee Limingan kunnassa, vajaan puolen tunnin ajomatkan päässä Oulusta ja on avoinna koko kesän. Meille paikka ei ollut entuudestaan tuttu, mutta netistä olimme jotain lueskelleet ja tiesimme pakata matkaan eväitä nuotiolle. Toki sieltä löytyy kahvila josta saa purtavaa, mutta meidän vaahtokarkit odottelivat paistajaansa niin saatinpa vihdoin hyvä syy syödä ne pois. 


Autolla pääsee aivan porttien viereen, oikeastaan suoraan puistoon, sillä muutamat eläimet asustavat hieman sivummalla. Portille maksoimme sisäänpääsyn ja saimme kartan mukaan, josta näki missä mikäkin eläin asustaa. Ensimmäisenä kävimme katsomassa lintuja ja muutamia matelijoita vanhassa tallirakennuksessa, jonka edustalla aukesi upea puutarha. Matkamme jatkui ponien ohi papukaijojen luo, jotka olivat Oliverin ehdoton suosikki, sillä yksi niistä innostui puhumaan meille muutamia sanoja ja vastaamaan Oliverin huutoon kun lähdettiin pois, sekös poikaa nauratti. Matka taittui pitkin polkuja, (jotka olivat tarpeeksi leveitä kulkea myös rattailla) kulkien ohi lampaiden, pässien, porojen, erilaisten lintujen ja nähtiinpä me melko suuri kilpikonnakin, joka tuli meitä aivan aidan viereen tervehtimään. 
Välillä pysähdyttiin grillipaikalle paistamaan makkarat ja jälkiruoaksi vaahtokarkkeja, vatsat täynnä oli hyvä jatkaa vielä hieman kierrosta ja vilkaista uudestaan lempparit, eli papukaijat! 


Paikka ei loistanut uutuuttaan, ei prameillut hienoudellaan, vaan puistossa vallitsi ihanan kotoisa tunnelma ja eläimet näyttivät hyvinvoivilta ja hoidetulta. Meidän perhe ainakin tykkäsi ja uskonpa, että käydään joskus toistekin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit piristävät päivää, kiitos <3