Puolivuotias hurmuri

Siis en vaan ehkä kestä, että puolet vauvavuodesta on takana ja meidän pieni rakkaus täyttää tänään puoli vuotta! Meidän puolivuotiaasta on kasvanut maailman suloisin hymypoika, joka rakastaa hymyileviä ihmisiä, lämmintä syliä ja leikkihetkiä. On niin hurjaa kuinka kovaa tahtia nuo pienet ihmiset kehittyy ja kasvaa. Puolessa vuodessa hän on oppinut niin paljon uusia taitoja ja joka päivä tuntuu, että hän on hieman isompi ja taitavampi kuin eilen. Ruoka maistuu ja innolla maistellaan kaikkea uutta, myös sormiruokailua on harjoiteltu ja se on Roopen mielestä kovin kummallista ja hauskaa. Imetys on kuitenkin ruokailuista vielä tärkein ja näin jatketaan vielä ainakin sinne 10kk ikään jos kaikki hyvin menee.



Liikkumaan olisi kova tahto, mutta eteenpäin ei vielä olla keksitty miten pääsisi, ympyrää rullataan hurjaa vauhtia ja pakilla ajaudutaan milloin minnekin nurkkaan. Istuminen sujuu jo hienosti ja stokken newborn set vaihtuikin reilu viikko sitten baby settiin ja sekös vasta siistiä onkin, kun saa istua ilman syliä ihan itse. Syöttötuolissa syönnin lisäksi taputellaan pöytää, tiputellaan tavaroita, jos joku vaikka nostaisi ja nauretaan ja höpötellään. Ihana kun saa koko perheen pöydän ympärille ihan kunnolla. 

Yöunet maistuu omassa sängyssä aamuyöhön ja sitten jatketaan äitin vieressä... päivällä parhaat unet tulee rattaissa, joista Roope heräilee aina höpötellemään ja rapistelemaan kirjaa joka roikkuu turvakaaressa. Omat varpaat on edelleen yks maailman parhaista jutuista ja ne menee suuhun jatkuvasti ja sukat ei pysy jalassa yhtään! Hän rakastaa myös musiikkia ja "laulaa" kovasti mukana jos isoveljet innostuvat laulamaan. Asiaa on myös paljon ja kiljuminen ja virkayskä on keksitty huomion saamiseen. Useimmiten höpötykset alkaa rattaissa myös juuri ennen nukahtamista ja silloin sieltä kuuluu vain "öpöpöpö..." tai "vauvauvauva", maailman söpöimpiä pieniä asioita. 

Tänään oli myös neuvola heti aamusta ja meidän pieni herra oli taas kasvanut hienosti ja oli niin reipas että! Saatiin myös poikkeuksellisesti rokote joka yleensä annetaan vasta 1-vuotis neuvolassa,  koska ollaan lähdössä syksyllä ulkomaille. Niinpä saatiin yksi ylimääräinen rokote tosiaan jo tänään ja sit 1-vuotiaana uusiksi. (Reissusta lisää myöhemmin...) 

Niin vain on mennyt puolikas vuosi huijauksella, mutta sydämeni pohjasta hymy huulilla voin sanoa, että olen nauttinut joka hetkestä täysin tämän pienen ihmisen rinnalla. Innolla odotan mitä kaikkea saammekaan kokea tämän pienen hurmurin kanssa. Seuraavaan puolivuotisen mahtuu taas niin hurjan paljon kaikkea, että en halua sitä liikaa pohtia, vaan nauttia jokaisesta päivästä päivä kerrallaan.


Onnea Roope 6kk! 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vauvan sänky

String system muutti olohuoneeseen

Vauvan hoitotaso (näin alkuun)