2015/07/24

Oulu-Kuopio-Kouvola-Porvoo-Vantaa-Kuopio-Oulu

Kaksi viikkoa koko perheen kesälomaa takana ja yksi vielä edessä, lämpöäkin on välillä saatu ja kesä on ollut selkeästi enemmän asennekysymys. Ensimmäinen viikko vietettiin reissaten, ja oikeastaan ihan vain siksi lähdettiin heti reissuun kun mahdollista, että mies saisi ajatukset pois töistä.

Ajattelimme, että reissataan rauhassa sääkartan mukaan, eikä oteta kiirettä kotiin, onhan meillä kolme viikkoa aikaa. Lauantaina sitten pakattiin auto ja lähdettiin kohti Kuopiota. Kuopio toimi meille molempiin suuntiin puoliväli pysähdyksenä, siellä yövyttiin minun äitini luona ja nautittiin Kuopion kesästä, syötiin Hanna Partasen lihapiirakat ja käveltiin satamassa.


Maanantaina sitten suunnattiin Kouvolaan, jonne menoa oli suunniteltu jo pitkään keväästä saakka. Serkkuni perheineen muutti sinne ja houkutteleva kutsu sisältäen hyvää seuraa, lasten valokuvausta ja Tykkimäkeä saivat meidät suunnittelemaan kesän menoja Kouvolaa silmällä pitäen. Kouvolassa nautiskeltiin muutama päivä syöden hyvin, riehuen tykkimäessä ja kasvattaen talokuumetta. Ihanaa, että serkut, joiden kanssa pienenä juoksi kilpaa ja joiden kanssa ruokapöytä jaettiin mummon hyvässä hoivassa, ovat pysyneet elämän poluilla mukana näin aikuisiälle saakka. Kouvolassa siis asustaa yksi heistä ihanan perheensä kanssa, kiitos, että saimme käydä!


Kouvolasta matkamme jatkui Vantaalle, josta olimme varanneet huoneen kahdeksi yöksi. Matkalla Kouvolasta Vantaalle huomasimme olevamme aivan Porvoon vieressä ja minä kun en koskaan ennen ollut siellä käynyt, niin olihan meidän pysähdyttävä! Ihana paikka, aivan ihana! Sinne haluan joskus pariksi päiväksi ja ehkä mieluiten ilman lapsia. Mukulakivet ja muutaman portaan takana olevat kaupat eivät olleet mikään helpoin yhdistelmä rattaiden kanssa liikkuvalle, eivätkä nuo meidän pojat oikein jaksa noita sisustusjuttuja kierrellä... Mutta ehkä joku kerta siis pääsemme sinne mieheni kanssa ihan kahdestaan.


Vantaallaa siis yövyimme Flamingossa ja ai että hotelliaamianen oli luksusta. Toisena hotelli-iltana aloimme kuitenkin jo haaveilemaan kotona olemisesta... Nukutus siinä "yksiössä" oli melkoinen projekti, mutta siitä selvittiin. Vantaalla aikamme hujahti ystäviä tavaten, shoppailen ja asuntomessuilla pyörähtäen (messut vaatinevat ihan oman postauksensa).Yhtäkkiä oltiinkin siis jo perjantaissa. Aamulla naputtelimme mieheni kanssa puhelimia etsien risteilyjä, auringonpaistetta, hotelleja, seuraavaa suuntaa... kunnes kuin yhdestä suusta totesimme, että ehkä voisi jo ajella kotiin. Niinpä me pakattiin auto valmiiksi ja vietettiin vielä päivä Jumbossa shoppailen. Illalla ajelimme sitten yöksi Kuopioon. Lauantaina emme pitäneen kiirettä, vaan nautimme Kuopiosta, sillä sääkin sattui hellimään meitä juuri sopivasti. Illaksi ajelimme sitten kotiin, ja ai että oma sänky tuntuikin hyvältä! Ei ollut ahdasta, en herännyt varvas suussa, tai saanut lapsilta kertaakaan turpaani yöllä.


Kilometrejä mittariin kertyi siis melkoisen paljon, pojat jaksoivat matkustaa hienosti ja ainakin isomman mielestä reissu oli "ihan huippu". Eli vaikka vanhemmat saivat reissulta paljon kivaa, ei lapsillakaan tylsää ollut. Lasten ehdoilla kuitenkin mentiin joka päivä, lelukaupoissakin käytiin katselemassa varmaan enemmän kuin minä koko lapsuuteni aikana yhteensä. Heh! Hotelli on aina jännä juttu ja kuka lapsipa nyt ei mummolassa viihtyisi. Tällainen siis lyhykäisyydessään oli meidän kesälomareissu tänä vuonna, ei ihmeitä, ei kummia, mutta paljon uutta ja jännää, ja mikä parasta koko perhe yhdessä!

ps. Opiskelin taas eilen pitkästä aikaa tämän bloggerin saloja ja sen verran edistyin, että lukijaksi voi nyt klikata itsensä etusivun oikeasta reunasta! Tervetuloa siis vaan kaikille :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit piristävät päivää, kiitos <3