Sisustusjuttuja ja savoa!

Heippa, nyt olisi vuorossa pitkästä aikaa hieman sisustusjuttuja - jee! Tämä vauva-arki on vienyt mennessään täysin, eikä sisustaminen ole jotenkin kiinnostanut yhtään. Kesän lähestyessä ja arjen tasaantuessa, uuteen rytmiin tottuneena alkoi taas sisustusjutut nostaa päätään ja saivatkin yks kaks yllättäen ihan uutta intoa heräämään minussa. 


En tiedä kuinka moni lukijoista (varmaan aika moni) tietää, että olen täysin rehellinen "puhdas jalkainen" savolainen, kuten meillä päin sanotaan. Vaekka en niin levveesti viännäkkää, eekä murre oo niin vahva, ee se savolaesuus minusta minnekkää oo männynnä, vaa ihan on yks osa minu elämöö ja minua ihtiä. Kova iäninen oon, eli puhun kovvoo mikä kuuluu savvoon, mutta ossoon olla hilijaaki ja kieroksikkii savolaesia väettävät, mutta siit en tiiä, suatan vähä ollaakkii, aenaa tuo selekä vaevoo sillon tällö! (ja tähän älkööt kielipoliisit vaivautuko, en oikeesti osaa savoa niin hyvin- haha!) No mutta, asiaan siis... Tosiaan Kuopiosta olen kotoisin ja Rovaniemen kautta Ouluun löytänyt, joten juliste joka osui keväällä silmiini oli pakko saada! Niitä myytiin Kuopion Design Marketissa, jonne en itse päässyt, mutta ihana ystäväni sen minulle sieltä shoppaili ja sain kotiin muistutuksen omasta kotikaupungista. 


Tavallaan olisi myös kiva hankkia juliste Rovaniemestä, koska sielläkin asuttiin monta vuotta. Muutettiin sinne mieheni kanssa ekaan yhteiseen kotiin, ostettiin siellä ensimmäinen oma asunto, tultiin vanhemmiksi ja päätettiin mennä naimisiin, joten suuria muistoja niiltä ajoilta, elämäni parhaimpia! Jos tuo Kuopio saisi kaverikseen Rovaniemen, olisi ehkä jonon jatkoksi ostettava vielä Oulu, koska täällä meidän perheestä tuli kokonainen, täällä olen ollut onnellinen joka päivä ja jos täältä joskus lähdemme, haluan palan Oulua mukaani, tai jos asumme täällä aina, voisi kotikaupunki seinällä oli hauska juttu. Ja entäs sitten miehen kotikaupunkin... kohta meidän seinät on yhtä karttaa...

Palataanpas kuitenkin hetkeksi Kuopioon... Julisteet ovat alkaneet kyllästyttää ja olenkin laittanut kiertoon kaikki muut paitsi Artekin juhlavuoden julisteen ja Kuopion. Kuopio on myös miehelleni ja meille yhdessä tärkeä paikka. Kuopiossa menimme kihloihin eräänä aurinkoisena päivänä 2008, Kuopiossa sanoimme myös tahdon eräänä maailman kauneimpana heinäkuun helteisenä päivänä 2012. Kuopio, tuo ihana kesäkaupunki, kotikaupunki ja juureni. Hassua miten tuollaisesta yhdestä julisteesta voikin saada niin paljon iloa ja kuinka se saakin ison merkityksen kun asiaa pysähtyy pieneksi hetkeksi miettimään. Kuopio, me muuten tullaan ensi viikolla käymään! Uskallanpa suositella tuota ihanaa kaupunkia muillekin näin kesän kynnyksellä, siellä on ihmisen hyvä olla ja torilla voi kuulla jopa ihan sitä oikeaa savon murretta. Hanna Partasen lihapiirakoita nauttiessa kannattaa siis pysähtyä hetkeksi kuuntelemaan ja saattaa alkaa vaikka hymyilyttää :)


Pian luvassa lisää sisustusjuttuja, kunhan muutama uusi juttu saapuu meille ;) Ja tottakia pikkuherran kuulumisia kun 4kk:n ikä saavutetaan! Ihanaa kesää kaikille, jospa se löytäisi pian tänne Ouluunkin! 

ps. Kuopio julisteita muuten saa täältä:
http://www.blawhigraphics.com

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vauvan sänky

String system muutti olohuoneeseen

Vauvan hoitotaso (näin alkuun)