Joulupöydässä

Joulu alkaa olla takana ja ajatukset jo tulevassa vuodessa ja keväässä, jota alankin seuraavaksi odotella. Aatto tosiaan vietettiin kotona ja saatiin mieheni perhe kylään. Päivän ohjelma alkoi oman perheen kesken aamupuurolla, sen jälkeen aloinkin valmistelemaan ruokaa ja klo 13:00 pöydät notkuivatkin herkkuja ja vieraat saapuivat. Ruokailtiin tosiaan paljon totuttua aikaisemmin, mutta koska Joulupukki koputteli ovella jo 14:30, ajateltiin, että ruokailu on hyvä hoitaa alta pois ennen hänen tuloaan. 

Meidän joulupöydästä löytyi joululeipää ja rieskaa, punajuurisalaattia, sienisalaattia ja katkarapusalaattia, mätiä ja smetanaa, päärynä-vuohenjuusto-pähkinä-rucolasalaattia, porkkana-, lanttu-, ja punajuurilaatikkoa, keitettyjä perunoita, hirvenlihaa ja kinkkua. Jälkiruoaksi tein kinuski-rahka-lakkapurkit, eli pilttipurkkiin kinuskia,  vaniljarahkaa ja lakkoja, päälle piparkakku- helppo, nopea ja aivan super hyvä!  Olisin halunnut vaikka ja mitä muutakin, mutta oli pakko pysytellä suhteellisen pienessä menussa, ettei ruokaa menisi roskiin... Itseasiassa aika hyvin saatiin kaikki tuhottua, kinkun jämät pilkoin pakasteeseen odottelemaan pastapäivää, muuten meni oikeastaan kaikki. 
Kattaus oli melko yksinkertainen, mutta olin siihen aika tyytyväinen. Pöytä jatkettiin lisäpalalla ja peitettiin valkoisella pitkällä liinalla, joka löytyi Jyskistä. Keskelle pöytää laitettiin timanttiliina, joka on myös Jyskistä... Koristeluita en sen kummemmin kaipaillut, vaan siihen riittivät Iittalan kastehelmi tuikkukipot ja havut. Lautasliinat rullailin ja koristelin havuilla ja paperinauhalla edellisenä yönä valvoessani kinkun paistoa. Lautaset ja aterimet ovatkin ihan arkiset, ne mitkä aina meidän pöytää koristavat kun syödään, mutta lasit pääsevät käyttöön harvemmin. Lasit ovat isoukkini vanhoja, ja olen niin onnellinen että mummoni antoi nämä minulle muuttonsa yhteydessä, nämä ovat ihanat ja tekivät kattauksesta kauniin. 
Ruokailun jälkeen tosiaan saapuikin jo Joulupukki, joka yleensä on ehtinyt meille vasta illalla... Tänä vuonna päädyttiin tällaiseen aikasempaan aikaan, koska seuraavana päivänä oli jo lähtö Kuopioon, niin ajateltiin, että lapset ehtivät touhuta lahjoineen loppupäivän.Kun Pukki oli pyörähtänyt ja lahjat availtu, oli aika kattaa kahvit pöytään. Kahvipöydässä oli perinteisiä jouluherkkuja, torttuja, pipareita ja suklaata, lisäksi juustoja ja suklaa-polkakakku piparipohjalla. Kahvipöydässä viihdyttiinkin aikuisten kanssa pidempään samalla kun lapset tutustuivat lahjoihinsa. Kahvipöydän kattaus ei ollut niin huoliteltu, mutta herkut maistui ja kahvikin aivan hyvältä arkisista kupeista... Ensi vuoden missio voisikin muuten olla uudet kahvikupit! 

Illaksi talo hiljeni vieraista ja lämmitettiin joulusauna, saunottiin ja nautittiin ihan vain omasta perheestä, juotiin glögit ja syötiin vielä uudestaan vähän jouluruokaa. Päivä oli ihana ja nukkumaan meni viisi onnellista ihmistä, meidän ikioma perhe<3 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ihanat pyyhenipsut puuhelmistä ja ensimmäinen blogiarvonta!

Vauvan sänky

String system muutti olohuoneeseen