Vauvan oma huone ja ihana pumpuli-yövalaisin (sisältää alekoodin)

Vuoden vaihteessa alettiin miettimään, joko siirrettäisiin Roope omaan huoneeseen nukkumaan. Tähän asti pinnasänky on ollut meidän sängyn vieressä, josta minun on ollut helppo nostaa Roope syömään tai laiskoina öinä ihan vaan jatkamaan unia meidän vieressä. Nyt yösyötöt on hiljalleen vähentyneet ja välillä rinnalle tullaan ihan vaan hengailemaan, pitämään äitiä tuttina. En ole kiirehtinyt yösyöttöjen lopettamista ja pääosin meillä syödään enää kerran tai kaksi kertaa yössä, mutta yöt on muutoin melko levottomia. Huomaan, että Roopen uni häiriintyy melko helposti, hän nukkuu ensimmäisen pätkän todella hyvin omassa sängyssään, eli noin 21-00:00, jolloin me viimeistään ollaan menty nukkumaan... Hän herää kun mennään huoneeseen, ei syö, mutta nousee seisomaan ja rauhoittuu hetken silittelyn jälkeen, jonka jälkeen unet jatkuvat 1-2h hieman levottomana. Jos edes yritän poistua sängystä, vaihtaa asentoa tai laittaa puhelinta laturiin nukkumaan tultua, hän herää ja lopulta luovutan ja nappaan rinnalle... Alettiin siis miettiä, jatkuisiko unet pidempään jos saisi nukkua hieman kauempana minusta. Välillä pinnasänky on ollut irti meidän sängystä, mutta silloinkin on hyvä tuuri jos ei herää kun me astellaan huoneeseen...


Päätin hieman kysellä instagram seuraajien mielipidettä asiaan eilen. Tein siellä siis sen enempää selittelemättä kyselyn "omaan huoneeseen vai ei" ja tulokset jakoivat porukan kahtia.  Sain myös sitä kautta tosi kivoja viestejä ja moni kehui unien parantuneet oman huoneen myötä hurjasti. Käyn pientä taistelua itseni kanssa, enkä ole ihan varma olenko valmis siirtämään Roopea ihan kokonaan oikeasti omaan huoneeseen, mutta meidän huoneen yhteydessä on pieni huone, "walk-in-closet", joka sai muuntua Roopen omaksi pieneksi huoneeksi. Huoneessa on yhdellä seinällä isot peilikaapit, toisella seinällä ikkuna, yhdellä ovi ja neljännelle avautuu ovi, eli yhtään kokonaista seinää ei siis huoneessa ole. Meidän vaatteet mahtuu hyvin peilikaappeihin, joten huoneen muuta tilaa ei juurikaan tarvita, vaan se on kerännyt roinaa ja kiristänyt mun hermoja.Välillä huoneessa oli jo selkeä tarkoitus, kun miehen levarit olivat siellä, mutta nyt on olleet jo vuoden laatikoissaan, joten niillekään huonetta ei tarvita. Niinpä päätin, että kokeillaan ja ensi yönä sitten Roope saa nukkua omassa huoneessa, ainakin hetken, ehkä. Sänky on kyllä niin helppo vetäistä meidän sängyn viereen tuolta, että jos alkaa illalla tuntua, niin saatan vielä hieman pelata aikaa tämän oman huoneen nukuttamisen kanssa.

Mutta, ainakin pääsin hieman sisustelemaan!




Huoneessa on tällä hetkellä siis pinnasänky, ikean pieni pöytä ja jakkarat, automatto, sekä vaaterekki, johon laitoin Roopen paidat ja haalarit. Väriä ja lämpöä huone vielä kaipaa ja lattialle ajattelin jotain isoa tyynyä missä voisi itsekin illalla makoilla kun nukuttaa ja vaaterekin alle pohdin koreja, joihin saisi muutamia leluja. Pääosin lelut saavat siis edelleen olla olohuoneessa, siellä kuitenkin päivisin aikaa vietetään. Saa siis nähdä mitä tänne pieneen huoneeseen vielä keksin. 

Yksi huoneen katseen vangitsija ja ihastuksen kohde löysi jo paikkansa kun EK for kids:in pupmpuli-yövalaisin pääsi vihdoin seinälle! Olen ihaillut tätä valaisinta pitkään, mutta sille ei ole ollut oikeaa paikkaa ja tarvetta, ennen kuin alettiin pohtimaan tätä vauvan omaa huonetta. Pumpuli-valaisin on osa EK for kids-mallistoa, joka on Kuopiolaisen pariskunnan Emilia ja Joni Åmanin käsialaa. Tämän ihanan malliston tarina on alkanut vuonna 2016. Mallisto on syntynyt visiosta luoda jotain uutta lastenhuoneen sisustukseen, tuotteet ovat lapsenmielisiä, leikkisiä, mutta tyylikkäitä. Jos tyylikäs lastenhuoneen sisustus ja kotimaisuus ihastuttaa, niin suosittelen kurkkaamaan Ek for kidsin nettikauppaan

Meille valikoitu Pumpuli-yövalaisin vanerin värisenä, kaipasin valkeuden keskellä jotain lämpöä ja vaneri ihastuttaa tällä hetkellä kovasti. Valaisinta on saatava neljässä värissä, vaneri, pinkki, minttu ja valkoinen, värillisten pinta on maalattu liitutaulumaalilla, joten siihen voi kirjoittaa halutessaan vaikka runon liiduilla. Minä laitoin valaisimen seinään ja johdon vedin suhteellisen tiukalle seinään, ettei sitä saa vedettyä kokonaan sänkyyn, eikä testikäytössä ainakaan ollut ongelmia, vaan Roope keksi heti miten lamppuun saa valon ja miten se sammuu, mutta ei onneksi sen enempää johdosta sitten kiinnostunutkaan. Valaisimen voi myös laittaa tasolle, sillä se on muotoiltu niin, että se toimii sekä seinä-, että pöytävalaisimena.  Minulla on ilo myös kertoa, että tammikuun loppuun saat tämän ihanan valisimen hinnasta -15% koodilla Krista18 !!  Kurkkaa oma suosikkisi täältä! Myös pöydältä löytyvät kirjain palikat ovat muuten EK for kids:in valikoimasta!

Ihanaa alkanutta viikkoa kaikille!!


... saa nähdä nukutaanko meillä omassa huoneessa yöt vai onko oma huone vain päiväunikäytössä... 




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vauvan sänky

String system muutti olohuoneeseen

Vauvan hoitotaso (näin alkuun)