2-vuotisjuhlat

Aika juoksee ja meidän pienimmän pojan juhlista on kulunut jo yli viikko. Me tosiaan juhlittiin Roopea ihan oikeana syntymäpäivänä, eli viikko sitten sunnuntaina ja ajattelin, että juhlat ansaitsevat ihan oman postauksen, kuten itse sankarikin. Viime viikko olikin niin kiireinen, etten rehellisesti ehtinyt konetta edes laukusta purkaa muuta kuin töissä. Tiistai-iltana tultiin kotiin Oulun reissulta, eilinen meni pyykätessä ja asioita hoitaessa. Mutta nyt vihdoin ehdin antaa pienen hetken tälle blogille ja viimeistellä postauksen synttäreistä,  joten palataanpas hetkeksi toissaviikon sunnuntaihin.




Sunnuntaiaamuna kello oli soimassa 7:30, vuorossa oli kakkujen koristelu ja kuppikakkujen kuorrutus, oikeastaan siis kaikki muu oli siinä vaiheessa valmiista, koska ahkeroin lauantai-illan. Aamulla synttärisankari herätettiin laulaen ja hän sai aamupalalla ikioman muffinsin  ja tottakai synttäilahjansa. Juhlat alkoivat klo 14, mutta minä oli ilmoittanut itseni ja isommat pojat samaiselle aamulle Lego2 elokuvan ennakkonäytökseen, joka alkoi 10:30, joten pientä aikataulupalapeliä sai pelata, että kaiken ehti. Leffasta palasimme kotiin joskus klo 13 ja tunnin ennen juhlien alkua käytin paistellen pizzat ja laittaen herkut esille. Kaikki oli valmista kun kello löi kaksi, sankari oli nukkunut päiväunet, koti oli siivottu ja pöytä täyttyi herkuista.

Juhlimaan saapui miehen sukulaisia ja meidän ystäviä. Meidän kummankaan perheet eivät päässeet valitettavasti juhliin paikalle, mutta pikkuserkut ja kaverit olivat oikein mieluisia vieraita päivän sankarille. Oli ihanaa kuinka Roope selvästi tajusi että juhlat ovat hänen ja vieraat tulivat häntä varten.

Juhlien teemaksi valikoitu karhut, joita tuo meidän 2-vuotias fanittaa ihan täysillä. Sain ystävältä karhulautaset ja karhuservetit, jotka olivat heiltä jääneet yli ja niiden lisäksi kaikkia kakkuja koristi karhut. Ruskeiden karhujen lisäksi juhlien väreiksi valikoitu vihreä, kultainen ja valkoinen. Vihreää löytyi pahvisista kupeista, kakun koristeluista ja ilmapalloista, kultaista taas pilleistä, popcornikupeista, ilmapalloista ja serpentiinistä, valkoiset lautaset ja liina rauhoittivat hieman ilmettä. Kaiken kaikkiaan olin itsekin lopulta melko tyytyväinen juhlien ilmeeseen, minä siis rakastan järjestää juhlia ja leikkiä erilaisilla teemoilla, etenkin hillityjen värien rajoissa.



Tarjolla juhlissa oli ekaa kertaa ikinä pääosin gluteenitonta ja osittain myös maidotonta. Täytekakun tein perunajauhoon, ja sen täytteeksi laitoin daimvaahtoa ja vadelmia, kuorrutin kermalla ja koristeena oli rosmariinia, karhu ja puinen paljon onnea-kyltti. Suklaisten minimuffinien kuorrutteen tein perinteisellä tomusokeri, voi, sitruunaseoksella ja päälle ripottelin kultaisia strösseleitä. Kakun lisäksi oli tarjolla macaronseja, mutakakkua, keksejä ja karkkia makean nälkään.
Suolaisissa luotin hyvin helppoon ja laiskaan, eli pakastealtaan pikkupizzoihin, jotka olikin lasten keskuudessa super hitti. Pizzojen lisäksi oli tarjolla suolatikkuja, popcornia ja mun vakkari, eli hyydytetty lohikakku, jonka ohje löytyy täältä! Tällä kertaa tosin tein kakun täysin maidottomana ja gluteenittomana, mutta kyllä täytyy myöntää että maidollinen versio on vaan niin paljon parempi. Maidottomat ja gluteenitomat vieraat kyllä kehuivat kakkua kovasti ja ohjettakin kovasti kyseltiin, joten ei se missään nimessä pahaa ollut. Korvasin kerman kaurakermalla ja tuorejuustot vegaanisella versiolla, laitoin hieman enemmän suolaa ja pohjaan käytin gluteenitontaleipää, sekä vegaanista "tuorejuustoa", koska unohdin ostaa kasvislevitettä... tämä  kyllä aiheutti pohjan murenemisen, mutta makua se ei huonontanut.


Mitään eritystä ohjelmaa juhlissa ei ollut, herkuttelua ja yhdessäoloa, ja se riitti aivan hyvin.

Illalla unille kävi pieni onnellinen 2-vuotias, joka sanoi nukkumaan mennessä "oli minun uhlat" ja niinhän ne oli, ihanat ja niin tärkeät juhlat.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vauvan sänky

String system muutti olohuoneeseen

Vauvan hoitotaso (näin alkuun)