Kaapit järjestykseen ja laatikot pinoon

Kevät ja aurinko saa aina siivousvimman heräämään, kaikki ylimääräinen ahdistaa ja tekee mieli puunata joka nurkka kesäkuntoon. Näin on käynyt nytkin kun kevät lähestyy ja päivät ovat pidentyneet. Meidän keittiössä on melko paljon kaappitilaa ja pari laatikkoa onkin hiljalleen keränneet sisäänsä kaikenlaista roinaa työkaluista askartelutarpeisiin ja latureista servietteihin. Toinen murheenkryyni on ollut meidän vaatehuone, jonne ei olla saatu aikaan laitettua hyllyjä eikä vaaterekkiä, vaikka kova aikomus onkin ollut. Vaatehuoneen nurkkaan on jäänyt lojumaan pahvilaaitkoita ja koska pikkulegot on saatava lukkojen taa perheen pienemmiltä, on vaatehuone oiva legojen ja lelujen säilytyspaikka. Kaaosta ei siis puutu meidänkään kodista, vaikka kuvissa se harvoin näkyykään, sen kuvaaminen ei oikein palkitse ja houkuta. 

Pitkäperjantai ja koko perhe vapaalla, mikäs sen parempaa kuin siivota koko perheen voimin. Aamulla aloitettiin tyhjentämällä keittiön roinalaatikot ja kävin läpi kaikki tavarat mitä niihin oli jemmattu ja järjestelin Orthexin kannellisiin laatikoihin. Yhdessä laatikossa on sisällä mustat pienet laatikot, joihin järjestelin kaikkea mikä yleensä pyörii pitkin laatikoita, kuten kynät, laturit, johdot, paristot jne. Isompiin laatikoihin järjesteltiin kaikki askarteluun liittyvät asiat, alle paperit ja kartongit ja erilliseen "yläkertaan" sai näppärästi teipit, liimat, nauhat, helmet ja muut pienemmät asiat. Yhden laatikon omistin poikien valmiille piirrustuksille ja teoksille, kaikesta en raski luopua. Kaikille tavaroille löytyi paikkansa ja paljon lähti myös kiertoon... Tykästyin näihin värillisiin laatikoihin, kun niistä näkee läpi mitä sisällä on, mutta väri hieman rauhoittaa kun kaikki värit eivät loista läpi. 


Kun keittiön kaapit oli saatu järjetykseen, jatkettiin hommaa eteisessä. Kumpa olisinkin voinut pakata jo talvikamat pois ja ottaa välikausivaatteet esille, mutta ei vielä... Viime syksynä välikausivaatteet pakattiin eteisen kaapin ylähyllylle kestokasseihin, koska meidän varasto ei ole lämmin, en ole sinne uskaltanut vaatteita säilöä. Kestokassit on olleet oikein käteviä, mutta toimivat paljon paremmin kauppakasseina kuin vaatesäilytyksessä. Vihdoin sain purkaa vaatteet kasseista ja pakkaiiln välikausivaatteet ja kengät odottelemaan kevättä harmaisiin Orthexin laatikoihin, tuli muuten aika paljon hillitympi ilme kaapin sisälle. Myös työkalut ja vaatejemmat pakkailin laatikoihin ja ne mahtuvat nyt paljon paremmin eteisen kaappeihin. 



Kun eteinen oli hoidettu, oli aika lähteä taistoon vaatehuonetta vastaan... Tuntia myöhemmin vieressäni oli säkillinen vanhoja papereita jotka lähtivät roskiin, kassillinen sisustustavaraa odottamaan kirpparia ja vaatehuoneessa neljä isoa laatikkoa, joiden uumenista löytyy valokuvat, vinyylilevyt, jumppavälineitä ja tilaa, joihin mahtuu vielä tavaroita joita ei hävitetä, mutta joita ei tarvita joka päivä. 


Myös pojat osallistuivat laatikoiden pakkailuun ja he saivat yhden sinisen laatikon, jonka sisään laitettiin pienempiä laatikoita ja niihin lajiteltiin pikkulegoukkeleita, renkaita ja muita pienen pieniä  juttuja, jotka hukkuvat isoihin laatikoihin helposti. 

Meidän laatikot ovat siis Orthexin SmartStore Colour mallistosta ja meillä laatikoita löytyy neljässä eri koossa, 14' 15' 31' ja 50', lisäksi lisäosat pienempien tavaroiden lajitteluun. Voin kertoa, että tämä järjestely ja lajittelu on todella koukuttavaa hommaa, jota jatketaan pääsiäisen jälkeen. Hiljalleen pakkaillaan samalla koti laatikoihin ja sitten voidaankin lähteä kohti uusia haasteita... Siitä lisää ihan omassa postauksessa heti huomenna! 

Ihanaa pääsiäistä kaikille <3 


*Laatikot saatu yhteistyössä Orthexin groupin kanssa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vauvan sänky

String system muutti olohuoneeseen

Vauvan hoitotaso (näin alkuun)