3 - Aamun paras juttu

Joulukuu on varmasti lasten parasta aikaa, meillä ainakin herätään hymyssä suin jännittämään mitä kalentereista löytyykään. Jokainen aamu pitää sisältään pienen yllätyksen.

Kuten aiemmin kerroin, meiltä löytyy poikien omien kalentereiden lisäksi yksi yhteinen yllätyskalenteri, jonka Oliver on ihan itse muutama vuosi sitten saanut valita. Kalenterin täyttö on varmasti monelle vanhemmalle haastava ja jopa hieman stressaava juttu, mutta tavallaan myös ihana pieni projekti. Viime vuonna tein itse kalenterit Oliverille ja kummitytölle, täytin mustia kirjekuoria pienillä ylläreillä ja ripustin ne juuttinauhaan pienillä puisilla pyykkipojilla. Tänä vuonna tuntui, etten halunnut täyttää lasten aamuja herkuilla ja pientä tavaraa koti on pullollaan, niinpä päätin täyttää kalenteria pienillä tekemisillä. On ollut ihana kun pojat ovat (ainakin näin ensimmäisinä aamuina) innostuneet ideasta, ja myönnän, että sujahti kalenteriin pienet herkut ensimmäiseen luukkuun joulukuun kunniaksi. Tekstit on kirjoitettu jouluisten tarrojen taakse, joten samalla saa täydennystä tarrakirjaan.

Millaista tehtävää kalenteri sitten pitää sisällään?

"lasten ideoima iltapala" - tarjolla oli star wars-jugurttia, hapankorppuja, ruissipsejä ja play-kaakaojuomaa, kuulema paras iltapala ikinä!

"iltasatu sohvalla äitin kainalossa" (normaalisti molemmille luetaan ihan pienet jutut omissa sängyissä erikseen aikataulullisista syistä...)

"pulkkamäkeen koko perheen voimin" (kun vaan tulisi lunta)

"ravintolapäivä lasten ehdoilla"

"yökkäripäivä"

"yöunet äitin ja isän vieressä"

"olohuoneretki"

"leivontapäivä"

"pikkujoulut"

"pipareiden koristelu"

"piparkakkutalon rakennustalkoot"

"karkkipäivä"

"koko perheen pelihetki"

"leffailta"

Muun muassa tällaisia pieniä asioita kätkeytyy meidän poikien kalenteriin, tarkoitus olisi näin myös saada lisää perheen yhteistä aikaa ja tekemistä. Vaikka aikataulut ovat meidän arjeessa melkoisen haastavia, haluan ettei perheen yhetinen aika jää kiireen jalkoihin.


1 kommentti

  1. Tosi kivoja ideoita kalenteriin! Itse olin tänä vuonna laiska ja ensimmäistä kertaa meille kotiutui Legokalenterit, aiemmin on aina ollut juurikin tuommoinen tonttukalenteri. Itsekkäistä syistä (en ehdi :() jätin sen tänä vuonna pois, ehkä se tekee ensi vuonna paluun näillä sun vinkeillä :).

    VastaaPoista

Kommentit piristävät päivää, kiitos <3