2016/12/08

8. Luukku - Pyörähdys Napapiirillä

8.luukku

Maanantaina tehtiin pikainen pyörähdys Rovaniemelle. Työn merkeissä sinne suunnattiin, mutta koska välipäivä oli vapaa lapsilla, niin pitihän meidän jotain kivaa keksiä heidän kanssaan. Niinpä me suunnattiin mun töiden jälkeen poikien kans Napapiirille hakemaan hieman joulufiilistä ja tapaamaan ihka oikeaa Joulupukkia! Aikataulu meillä oli tiukka, mutta onneksemme ei ollut kauheaa ruuhkaa ja jonottamiseen ei mennyt kovinkaan kauaa. 


Napapiirille saavuttiin siis omalla autolla ja saatiin auto heti parkkiin ilman parkkipaikan etsintöjä. Suuntasimme suoraan kohti rakennusta jossa luki "Joulupukki" ja päästiinkin heti reitille joka vie Joulupukin luo. Alkuun kuljetaan pimeähköä reittiä halki jäiden ja valojen loisteen, kunnes ihmeteltäväksi tulee suuret portaat ja yläkerrassa pongailtiin julkkiksia kuvista. Ylhäällä meitä odotti pieni jono, mutta pienessä jännityksessä jonotus sujui oikein hyvin ja päästiin huippu kivan tontun ohjaamana Joulupukin luo. 

Näin Suomalaisena ehkä hieman tökkii, ettei Joulupukista saa ottaa kuvia omalla kameralla... Kuvaaja-tonttu ottaa kuvan jokaisesta vieraasta ja kuvat voi ostaa itselleen muistoksi. Meillä kuvat saivat jäädä  tällä kertaa tonttuarkistoon. 


Napapiirillä olisin mieluusti viettänyt enemmän aikaa, sillä paikka on kaunis ja etenkin päivän pimetessä upeat valot valaisevat koko aluetta. Pienet myymälät kutsuvat shoppailemaan ja kahvilat herkuttelemaan. Tällä kertaa meidän reissu rajoittui siis vain Joulupukin luo, matkamuistomyymälään sekä pieneen ulkoiluun aukiolla. Onnellisia olivat lapset lyhyestä vierailusta huolimatta ja matkamuistoiksi valikoidut poronsarvet päässä matkustettiinkin sitten koko kotimatka. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit piristävät päivää, kiitos <3