2016/12/01

Joulukuun 1. - DIY- himmeli pilleistä

Niin vain on syksy jäänyt taakse ja maa on saanut valkoisen peitteen, joka valaisee ja ilostuttaa etenkin perheen pienimpiä. Viime sunnuntaina alkoi myös virallisesti joulun odotus 1. adventin myötä ja tänään joulun odotuksesta tuli vielä enemmän konkreettista kun sai avata joulukalenterin ensimmäisen luukun.

Oli ihana herätä aamulla, kun lapset olivat niin innoissaan ja hyvällä tuulella. Pojat juoksivat suoraan sängyistä avaamaan kalentereita ja höpisivät tontun jäljistä. On ne vaan ihania ne kaks pientä tyyppiä joita meillä asustaa, äitin rakkaat hassuttelijat.

1. päivän kunniaksi ajattelin hieman matti myöhäisenä (tai enhän mä olen edes myöhässä, koska tänään on 1. päivä) aloittaa tänne joulukalenterin, eli jotain pientä jouluista jokaisena päivänä aina jouluaattoon saakka. Askartelua, leipomista, jouluisia höpinöitä, lahjatoiveita ja mitä ikinä keksinkin, apua ajattelin pyytää lapsilta - niillä kun aina riittää ideoita. Lisäksi ajattelin kysyä myös teiltä hieman toiveita, koska olisi ihana toteuttaa jonkin sortin toivepostaus! Mitäs siis haluaisin lukea täältä joulukuun aikana? :)

Mutta nyt, kurkataanpa ekaan "luukkuun"!

Luukku 1

DIY - himmeli

Tein elämäni ensimmäisen himmelin vihdoin muutaman vuoden mietiskelyn jälkeen. Olen haaveillut ihan oikeasta olkihimmelistä, mutta tänä vuonna musta pilleistä väsätty himmeli muutamalla puuhelmellä saa ilahduttaa. Ihan priimaa se ei ole, mutta se on itse tehty ja olen siitä kovin ylpeä ja siksi halusinkin jakaa ohjeen myös teidän kanssa!

Mitä tarvitaan?

-Pillejä
-lankaa
-sakset
-puuhelmiä

1. Leikkaa pillit seuraavasti:

       12 kpl 16cm (iso kuvio)

       72 kpl 8cm (keskikokoinen kuvio)

       72 kpl 4 cm (pieni kuvio)

2. Leikkaa lanka valmiiksi

       1 kpl 250cm (isoon kuvioon)

       6 kpl 130cm (keskikokoiset kuviot)

       6 kpl 70cm (pienet kuviot)

3. Aloita peruskuvion kasaus isoimmasta pienimpiin...

 - Pujota lanka ensin kolmen pillin läpi, ja solmi pillit kolmioksi


 - Pujota lanka läpi kahdesta pillistä ja kiepauta lanka pari kertaa nurkan ympäri, niin että pillit muodostavat kaksi vierekkäistä komiota.

 -Jatka pujottamalla lankaan kaksi pilliä kerrallaan, ja kiepauttamalla lanka muodostaaksesi kolmioita, kunnes sinulla on yhteen viisi (5) kolmiota vierekkäin (alas-ylös-alas-ylös) -Pujota vielä yksi pilli ja solmi lanka aloitus solmuun, pujota tämän jälkeen lanka vielä ensimmäisen pillin läpi ja yhdistä avoimet kulmat toisiinsa. Lopuksi pujotin vielä langan takaisin lähtöpisteeseen ja solmin kiinni. TSADAA! Perusuvio on valmis!Tee siis 1 iso kuvio, 6 keskikokoista kuviota ja 6 pientä kuviota.

4. Yhdistä kuviot.

 - Solmi keskikokoiset kuviot ison kuvion joka nurkkaan langoilla, jotka jäivät yli.

 - Solmi pienet kuviot keskikokoisten kuvioiden alanurkkaan.

5. Koristele helmillä

 Ison kuvion keskelle pujotin kolme pientä ja yhden hieman isomman puu helmen. Pienten kuvioiden päähän kaksi pientä puuhelmeä.

 - Pujota lanka helmistä ja sido kiinni kuvioon, pujota jämä langat läpi pilleistä ja leikkaa pois, niin että langat päät jäävät pillien sisään piiloon.

VALMIS!


Ihania askarteluhetkiä!

Toivottavasti tykkäsitte joulukalenteri-ideasta! Luvassa myös jotain yhteistyöjuttuja joista iloa teillekin ;) Niin ja muistakaas laittaa toiveita tulemaan <3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit piristävät päivää, kiitos <3